Posts

Showing posts from 2011

New Life As A Working People

Image
Mase gambar ni diambil, aku dah 3 kali tukar keje....anyway gambar ni di ambil di bgnn TM, erm sorry la dah lame x update bukan ape, byk sangat perkara yang dah berlaku dalam tahun ni plus mmg x cukup mase nak update blog...huhu... x pe entry akan dtg, aku akan ceritakan cerite yang dah lepas2...ahahaha..... Merujuk kepada pic diatas ni lah dunia baru aku! harap2 yang ni boleh bertahan lame cket, hope so la

Bingkisan dari Utara

Image
assalamualaikum semua...sudah lame rasenye diri ini tidak "mengupdatekan blog". Sebagaimane sedia maklum, saye sbg Pelajar Tahun Akhir International Business, byk keje yang kene wat, assignment lah, Final Year Project lah! (FYP) dan mcm2 masalah lain lagi yang mengganggu perjalanan blog ini!. Malam ini saye nak bercerite pasal  vacation saye ke Alor Star baru-baru ini,tujuan vacation ini adalah untuk merehatkan minda motif nye, tapi x kesampaian sgt...tp x mengape lah. X sume bende yang dirancang berjalan seperti yg kite nak kan??? aha. Anyway ia sesuatu yang amat baru bagi sy sepanjang perjalanan ke sane...mcm2 bende baru yang sy blaja, x kire la mcm mane pon...learning is not always on the book right???? aha. But, sy still enjoy disane, anyway pic2 kat atas ni sume diambil sekitar alor star, and not to forget Kolam Air Panas Lenggong!!! Best taw, ak siap rendam kepale lagi...,mmg panas. 1 malam aku jadik sup KOW!!!!aha. X dilupekan jugak, kepada sahabat baik saye Syaharul …
Image
hehe
 aik.. aik..aik.. aik..aik..aik...!!!!!
kegemaran ku di mase lapang, photongshoot...ahahaha.sape2 yg nak join jom la? jom!!!. time ni kat Jerantut taw! best!

I LUV U

Image
Perlu ke " i luv u" ...hurm banyak kot bende len bole cakap slain dari bende nih? siyes x borink ke phrase ni? haha. Bagi budak2 yang baru bersekolah tu lupekan jela ayat2 x penting ni, fokus lah pade study, tu lagi penting dari membuang mase pasal bende ni. Sikit2, bercinte monyet, x pe dik jgn riso, sampai mase nanti korang kahwin la, x yah sibok2 mencari sgt, akan dtg sendiri gak bende ni....so don worry yer,ahaks.the end

2 Jam + IC

Image
Arakian sudah genap la 2 mgu untuk JPN menyiapkan IC aku yang kerosakan cipnyer, alkisah gak dlm 2 mgu ni banyak mase terbuang pasal hal ni, ape tidaknyer, nak wat IC baru pun dah mkn mase 1 hari suntuk, so mampu Malaysia jadi negare maju kalo macam ni? wat keje pun lambat! mcm2 alasan bagi! "akak bole bagi number kat adik, tp takot x sempat" ni la ayat akak kat JPN tu, perlu? takut2 kan aku plak! Cis!. akibatnye keesokan hari plak la aku beratur. then hari ni plak, aku kene tunggu sampai 2 jam kot nak ambil IC, pelik ape yang susah sgt sampai mkn mase yg terlalu banyak, x releven langsung. Siap aku tetido kat kerusi lagi, peduli la ape org nak ckp, da letih kot!!!!!the end

Da lame x update

Image
(pic x de kaitan pun)
hurm, da lame rasenye x update kan? bukan ape busy sgt ngan assignment plus FYP, dengan chapter kene reject lagi la. Mcm2. Anyway mlm ni bukan nak citer pasal asemen, wat hilang mood jer, huhu. Tp aku da x ingat la hari per, tp dlm anggaran 2-3 hari lepas gak la. Arakian, aku menjemput seorang hamba Allah kat Ukay Perdana, kebetulan nak melepak rumah aku kononnyer, walhal x de tempat tido(haha). Otw balek ke pandan siggah le jap kat rasik, mkn2. sesampai nyer aku disana, mcm x caye jer terserempak ngan member lame, huhu. al maklum da lame sgt x jumpe kwn, x cited gile. Trus aku berjabat tgn ngan die, huhu. Naseb bek die ingat aku. Pe lai lepas ni mmg aku duk melepak ngan die jela. hehe. The end

D-2-5 Shinobi

Image
Bermulanya sebuah cerita..., di sebuah perkampungan ninja pinggiran cempaka, terdapat banyak shinobi yang handal2. Masing2 mempunyai ninjitsu dan taijutsu yang tersendiri, kalo hendak diceritakan x habes semalaman lah!!!. Bermula, dengan ninja yang bernama Aedy, ninja ini mempunyai ninjitsu yang amat berbahaya, ko tun dra ma (tule name ninjitsu nyer) haha. Ninjitsu ini berupaya mengeluarkan aura drama yang amat berbahaya dan ia akan menjadi powerful bile time ninja tersebut stress!!!. Shinobi seterusnya bernama Ped, beliau ni slalu bgn lewat, sampai x pegi kelas pagi, mungkin sebab tu beliau x brape dikenali dlm dunia ninja nih. Seterusnya shinobi bernama Arul ni berasal dari korea, beliau amat meminati lagu2 dan drama2 korea, sebut je name actor and actress korean sume die tahu. hehehe. Shinobi seterusnya yang bernama Bobby, ninja ni suke berfacebook, x suke sgt bersenam, payah di ajak jogging and suke dengar lagu hantu!!!. Shinobi seterusnya ialah Wan J, beliau ni pantang ade mase f…

Skuter Show

Image
 Aktiviti hari ini adalah menghadiri skuter show ( yeke? ) haha. x pe la tue, anyway saje nak citer pasal hari ni punye aktiviti, aku bertolak dari rumah ke Bukit Jalil menaiki LRT, bukan ape malas bawak moto, sesak sangat lalu lintas zaman skrg nih..hehe. Kalau nek LRT aman sikit, penat pun kurang, kalo ngantok sempat tutup mate, kalo atas moto cane? mampu tutup mate?. dalam kul 1 sampai pun ke destinasi, alhamdullilah, cuace x de la panas sangat mase ni, kalo x mao2 bole tebako serebrum aku. Sampai2 je kat sane, ceh, ingatkan ramai orang rupenye biase jer, cume yang ade mat2 moto je kot. Bunyi bising yang membingitkan telinga menyambut kedatangan aku dan kawan2, hurm, ok la kot. walaupun event die x meriah mane, tapi at least organized, ok la daripade mat2 moto ni, belumbe tengah jalan raye. berlumbe kat sini x pe la, x bahaye sangat.and first time aku tgk skuter berlumbe, klaka pun ade. pastu tgk pameran skuter, mcm2 ade,mcm2 corak. seronok gak tengok bende nih!!!terhibor gak hati …

Sg Belacan

Image
kadang- kadang kalo kite tension g la mandi sungai, aku mcm nila, kalo da stress sangat mmg pegi mandi sungai la (yeke?) ...aku dengar sesetengah orang cakap, kalo kite berenang, kite dapat mengembalikan keseimbangan badan, eh macam bagus jer bunyi nyer, hurm ok la tue, so? g la mandi sungai selalu. Jom? bercerita psl sungai ni plak, jaraknye dari rumah aku x de la jauh, tapi ni baru first time aku pegi. hehe. bukan ape, mungkin mase x mengizinkan ke? mane taw? kan? . Tapi terjebaknye aku ke sini sebab member yang bwk, die pun same jer mcm aku, pantang sebut sungai, jom jer...kih..kih.... tapi sayang air sungai ni x brape nak clear sgt la, hurm...so CINTAILAH SUNGAI KITE!!!! the end.